update 25 juli 2013

Beste Adoptieouders en Donateurs,                                                     Guayaquil, 25 juli 2013

Het schooljaar is inmiddels al bijna 3 maanden onderweg, alle leerlingen zijn gewend en ik kan u ook vertellen erg enthousiast aan het leren in onze prachtige verbouwde school. De hoogste tijd voor een update!

Even voorstellen

Dit jaar hebben we een aantal wijzigingen aangebracht in ons docentenbestand daarom stel ik eerst het docententeam voor.

Allereerst Juf Yajaira, heeft dit jaar klas 2 onder haar hoede en is dus meegegroeid met haar leerlingen, ook krijgt ze hulp van een assistente. Juf Peggy. Een studente van de Ecuadoriaanse “PABO” van 26 jaar in Ecuador; ze woont vlakbij school en is in haar laatste jaar van de reguliere studie.

Klas 3 en 4 staan onder leiding van Juf Mariuxi.

Juf Isabel  is dit jaar juf van klas 5 en 6.

Klas 7 is traditiegetrouw de klas van Maria Fernanda.

Ze switcht echter veel met Juf Isabel waardoor ze ook alle leerlingen van klas 5 en 6 ziet. Daarnaast regelt Fernanda natuurlijk alles op school.

Zoals jullie gezien hebben, hebben we geen kleuters meer (klas 1) vanwege een wijziging in het regelement mochten we dit jaar geen kleuterklas meer hebben. De basisschool start nu in klas 2, met leerlingen van 5 jaar.

Van de Jufs waar we vorig jaar mee werkte kreeg Fernanda’s nichtje een mooie aanbieding om voor het Ministerie van Onderwijs te werken, die ze natuurlijk niet kon weigeren en was de chemie met de jufs Gina en Tania wat uitgewerkt en was het tijd voor een verfrissing op school. Desalniettemin wensen we ze natuurlijk het allerbeste in hun verdere professionele carrière.

Adoptieplan schooljaar 2013 – 2014

Zoals jullie in de vorige nieuwsbrief gelezen zullen hebben, is dit jaar onze school compleet verbouwd. Dankzij de grandioze steun van het Alfrink College in Zoetermeer en natuurlijk van al onze trouwe donateurs en adoptieouders, hebben we 2 extra lokalen gebouwd en een dakterras aangelegd van 200 m2. Een prachtig resultaat waarmee we vooruit kunnen en voldoen aan de steeds strengere eisen van het Ministerie van Onderwijs.

Voor deze enorme investering hebben we fondsen gebruikt uit de donatiepot en natuurlijk de geweldige bijdrage van het Alfrink College.

uitbreiding

Buiten de eigenlijke verbouwing: de aanleg van de 2 extra klaslokalen en het dakterras hebben we nog meer projecten kunnen realiseren, hier zet ik ze  voor u op een rijtje.

Overkapping Dakterras

Nadat het dakterras afgerond was, hebben we vanwege de veiligheid, de hoogte van onze school (deze is nu ruim 10 meter hoog), het dakterras volledig laten omheinen met een stevig hekwerk en laten overkappen voor zon en regen. De kinderen kunnen nu elke pauze comfortabel hun broodje eten, spelen en kletsen. Vanwege de hoogte, er is ook een prachtig uitzicht over de wijk en een groot gedeelte van de stad, en staat er een heerlijk verkoelend windje.Het nieuwe dakterras in 2013

Renovatie Mediatheek

Dankzij weer een prachtige Voetbalshirtactie van de mannen van Soccer Boys Zondag 2, die nu allemaal aan het trainen zijn in het shirt van het Ecuadoriaans Elftal, konden we de mediatheek serieus aanpakken. Alle computers zijn grondig onderzocht, opengemaakt, schoongemaakt en weer helemaal als nieuw aan ons opgeleverd waardoor ook dit jaar de kinderen de beschikking hebben over 12 pc’s met Internet aansluiting in een met airconditioning gekoelde ruimte.

Verfbeurt van school en gevel

Elk jaar worden alle lokalen weer van een fris likje verf voorzien, zo ook dit jaar. Dit keer met hulp van jongeren uit de buurt, onder leiding van huisschilder Kasper. We hebben de school volledig geverfd. Alle lokalen, tafels, deuren, hekwerk en de voorgevel zijn geverfd.

Het resultaat mag er zijn.geverfd

107_0321

Zomerschool

In de maand april hadden we zomerschool waar elke dag ruim 60 leerlingen op bijspijkerles kwamen. Dat aantal groeide naar mate de tijd vorderde en was weer een groot succes!

20120228133040431632247af576deaacb7525d8de23f9439f

Nieuwe lessenaars

Veel oudere lessenaars waren aan vervanging toe en in de familie van Fernanda zitten veel handige mannen. Zo ook Fernanda’s opa. Op 75 jarige leeftijd vind hij zichzelf nog altijd een zeer bevoegd timmerman. Tot vorig jaar werkte hij nog dagelijks op de bouw, vanwege een hersenbloeding en onder druk van zijn zonen is hij nu met pensioen, maar hij heeft ons nog wel even laten zien wat hij nog kan. In 3 weken tijd heeft hij ruim 40 stevige lessenaars in elkaar gezet. Dit allemaal met de hand en zonder elektrische apparaten. Natuurlijk was hij minstens net zo trots als wij.

Nieuw Toilettenblok

Na de grondige renovatie van de sanitaire voorzieningen vorig jaar, hebben we dit jaar op de 2e verdieping een extra blok sanitair aangelegd. Bestaande uit een wc voor de meisjes, eentje voor de jongens en daarnaast ook een urinoir voor de jongens. Gezamelijk hebben ze een keurige wasbak.

Website Stichting School in Ecuador

Eindelijk is het zover de website is in de lucht.
Wilt u uw naam, of uw bedrijfsnaam met link op de website neemt u dan even contact op met de voorzitter van onze stichting.

Schooljaar 2013 – 2014

Ook dit jaar kregen we de schoolboeken gratis van de overheid. Wat voor de ouders een belangrijke steun is.

Op 2 Mei zijn we officieel begonnen. Na de laatste loodjes van de verbouwing, het opruimen en het verven waren we een paar dagen voor die tijd al klaar. De regentijd was praktisch over, en in een prachtig verbouwd schoolgebouw begonnen we het jaar goed.

Activiteiten

Natuurlijk hebben we weer de nodige activiteiten georganiseerd.

Zoals ik al in eerdere edities schreef is natuurlijk overal in de wereld de moeder heel belangrijk, maar misschien nog wel meer in Latijns Amerika. Zij is hier echt de hoeksteen van de samenleving. Daarom vieren wij Moederdag ook op school. De ongeveer 120 moeders waren vrijwel allemaal en op hun `Paas-best´ present. De leerlingen droegen gedichten voeren, zongen liedjes en hadden kadootjes gemaakt, dat natuurlijk allemaal voor hun moeder.

Wij kozen, met alle moeders, een moeder van het jaar, of beter gezegd een symbolische moeder van het jaar. Een moeder met 1 kind bij ons op school, die altijd voor haar kind en de school klaar staat.

Een van de vele andere activiteiten die we hebben georganiseerd hebben was 1 Juni, Internationale dag van het kind. Mede dankzij naast de adoptie, vele spontane donaties, ook hier in Ecuador, was het ook dit jaar een groot feest! Een belangrijke dag, zeker in een omgeving waarin de kinderen met zoveel problemen te maken hebben, soms maar weinig materiële spullen hebben en nog belangrijker het hen soms ontbreekt aan liefde. Voor ons nog meer een reden 1 juni elk jaar een hele speciale dag van te maken..

Er was een gezichtenschminker, een clown, poppenkastvoorstellingen, muziek, kleine kadootjes, veel snoep en taart en dit alles werd afgesloten met een gezamenlijke lunch waarin de kinderen per klas hun menu mochten samenstellen. Van broodjes tonijn, rijst met kip, tot patat en hamburgers.

Adoptieplan

Ook dit jaar zullen wij alle adoptieouders informatie over hun adoptiekinderen sturen. We beginnen deze week en zullen zo snel mogelijk een ieder op de hoogte stellen.

Er zijn adoptieouders en donateurs die hun bijdrage voor 2013-2014 nog niet betaald hebben. Mocht u dat ook niet meer willen, dan willen wij u graag hartelijk danken voor uw geweldige steun in de afgelopen jaren. Blijft u vooral op de hoogte via Facebook of via onze nieuwe website.

Mocht u nog wel willen bijdragen aan het schoolproject dan kan dat via deze gegevens.

Het bankrekeningnummer van de stichting is 3598 37 581 t.n.v. Stichting School in Ecuador, Bleiswijk.

Rest ons een ieder het beste te wensen, wellicht een hele fijne vakantie, en wij houden jullie op de hoogte!

Groetjes,

Maria Fernanda en Kasper Mijnders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *