Overzicht schooljaaar 2011 – 2012 April – Juni

Beste Adoptieouders en Donateurs,

Het schooljaar is inmiddels al bijna 3 maanden onderweg, alle leerlingen zijn gewend en ik kan u ook vertellen erg enthousiast aan het leren.
De hoogste tijd voor een update, daar heeft u even op moeten wachten, natuurlijk daarvoor mijn excuus.

Groei.

Dankzij de goede naamsbekendheid van onze school en de geweldige steun en vertrouwen, die jullie nu al een aantal jaren gegeven zijn we wederom verder gegroeid.

Op dit moment hebben we 157 leerlingen, wederom ruim 30 meer als vorig jaar. Ons maximum in onze huidige behuizing is bereikt. Bij 150 hadden we eigenlijk een leerlingenstop maar ouders kwamen smeken of ze toch er nog bij konden. De school is groter maar ook mooier als ooit te voren.

De tegelvloer ligt er prachtig bij, de computerzaal met 8 pc´s is inmiddels uitgerust met internet!! De bibliotheek is in aanleg, vele boeken hebben we gekocht of gekregen van vrienden hier in Guayaquil. We hebben een dak op het dakterras, voor een gedeelte van recyclelde materialen natuurlijk als docent Environmental Studies op Blue Hill College, vanwege het milieu maar natuurlijk ook om te besparen, zodat we meer konden investeren in onderwijs zaken en het confort van de kinderen met nu in elke lokaal tenminste 3 ventilatoren.

Ook hebben we geinvesteerd in ons docentbestand, ten opzichte van vorig jaar is Juf Lorena vertrokken, ze gaf aan der studie te willen afmaken en niet voldoende tijd meer zou hebben voor school, ook op persoonlijk vlak klikte het niet zo goed met mijn schoonzus Yajaira. Dat besluit was jammer voor school, al wensen we haar natuurlijk het beste.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *