Fijne Kerstdagen – December 2019

Beste Donateurs,

Zo aan het eind van het jaar 2019 met de kerstdagen alweer voor de deur, willen wij jullie graag hartelijk danken voor de steun die jullie ook dit jaar weer gegeven hebben aan ons schoolproject.

Wij hebben vorige week vrijdag het jaar afgesloten op school met een spetterend Kerstfeest door en voor onze kinderen. Elke klas deed mee, sommige klassen voerden een toneelstuk op, het Kerstverhaal naspelend, andere deden dansjes en weer andere zongen Kerstliedjes, ook in het Engels. Aan het eind van het Kerstfeest hadden alle klassen hun eigen Kerstlunch. Dankzij vele sponseringen van bedrijven hier in Guayaquil een waar festijn.

2019 is een wat betreft de school een goed jaar geweest, we eindigen dit jaar na de eerdere records van 2017 en van 2018, wederom met een record aantal van 207 leerlingen, wat rondom het maximum zit. Wel gaan we kijken hoe we de klassen en onze ruimtes beter kunnen benutten, zodat we volgend jaar onze leerlingen nog meer comfort kunnen aanbieden.

Ook was 2019 bijzonder dankzij de prachtige steun die we kregen van de 2e klassers van Melanchthton College Bergschenhoek. Komende zomervakantie gaan we daar een prachtig dakspeeltuin van aanleggen.

Natuurlijk wil ook stilstaan bij het overlijden van mijn schoonvader, 2 augutus dit jaar. Na ruim een jaar in coma te hebben gelegen en te hebben gestreden voor zijn leven, verloor hij het ongelijke gevecht begin augustus. 

Naast dat hij als bouwer en destijds in 2006 één van de initiatiefnemers was van de school, was hij ook dagelijks betrokken bij school als klusjesman en conciërge. De kinderen hielden erg van hem, hij maakte grapjes met ze, sprak ze soms streng toe en op andere momenten gaf hij ze een aai over hun bol of gaf hij ze een lolly. Hij was voor alle leerlingen een soort opa.  

Op 2 januari beginnen we met de laatste loodjes van het schooljaar. De kinderen hebben les tot 31 januari, de afsluitende repetitieweek volgt meteen daarna en eindigt 7 februari, doordat er lessen moeten worden ingehaald door de landelijke stakingen van oktober.

Voordat de repetities beginnen gaan we nog op ons jaarlijkse schoolreisje, half januari.

De afsluiting van het schooljaar zal zijn op maandag 10 februari.

Namens alle kinderen, docenten, ouders willen wij jullie bedanken voor de steun die we van jullie gehad hebben. Dankzij jullie hebben we de kinderen een geweldig mooi 2019 kunnen geven.

Wij wensen jullie allemaal een fijne jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2020.

Auteur: Kasper Mijnders

Ik ben Kasper Mijnders. Woonachtig in Guayaquil, Ecuador. Met mijn vrouw Maria Fernanda zijn wij ruim 10 jaar geleden de basisschool Escuela Semillero de la Patria begonnen. De Nederlandse stichting "Stichting School in Ecuador" is in 2012 opgericht en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam.