Sponsor vormen

Sponsorvormen

Er zijn meerdere mogelijkheden om de school financieel te steunen. Op de pagina Contact kunt u met het formulier aan ons aangeven op welke wijze u dit zou willen doen. Ook kunt u hier eventueel vragen stellen of suggesties doen.

Dit kan zijn in de vorm van:

  • Een eenmalige (sponsor)bijdrage.
  • De adoptie van een of meerdere schoolkind(eren) per schooljaar per kind voor € 20,- (zie hieronder voor het Adoptieplan)
  • Het organiseren van een activiteit.

Als u een gesprek wenst over de mogelijkheden van sponsoring kan dat ook middels het formulier worden aangevraagd.

Adoptieplan leerlingen Basisschool Semillero de la Patria #1414

De school na de uitbreiding van 2013

Maria Fernanda is in 2005 de basisschool Semillero de la Patria #1414 begonnen in de wijk, Bastion Popular te Guayaquil, Ecuador. Dankzij sponsoracties op mijn oude middelbare school de Blesewic, voetbalvereniging Soccer Boys, het Katholiek Vrouwengilde Bleiswijk, KPMG, het Heerengenootschap de Blesewic en vele bijdragen van vrienden en bekenden in Nederland is de school de laatste jaren uitgebvreid met een computerzaal en computers, een bibliotheek,voldoet het gebouw aan hoge eisen en worden er voor de kinderen veel extra evenementen zoals schoolreisjes, sportdagen, het kerstfeest enz. georganiseerd.

 

page-default-header2

 

 

Dankzij de goede doelen actie van het Alfrink College Zoetermeer in 2013 is het schoolgebouw verder uitgebreid en hebben we een prachtig gebouw kunnen realiseren

 

Wij zijn een particuliere school, dat wil zeggen dat wij geen steun van de overheid krijgen en dat de ouders daarom een (kleine) maandelijkse bijdrage moeten betalen voor het onderwijs van hun kind. Op dit moment over een schooljaar 120 dollar per kind. Een heel klein bedrag voor een particuliere school in Ecuador, maar voor de ouders van onze leerlingen veel geld, rekening houdend met het feit dat de meeste vaders geen vast werk hebben en wanneer ze werk hebben max. 300 dollar per maand verdienen. Het zal niet verbazen dat ze vaak meer dan één schoolgaand kind hebben.

Om de exploitatie van de school rond te kunnen krijgen, goede docenten aan te trekken en de leerlingen ook nog iets extra te bieden met feestdagen, sportdagen en schoolreisjes en museumbezoek, hebben we meer geld nodig, maar gezien de economische situatie van vele ouders in onze wijk, kunnen wij de bijdrage per kind niet verhogen. Daarom hebben we een adoptieplan waarmee jullie de kinderen en de school heel erg kunnen helpen.

Het is een vorm van adoptie, waarin jullie de schoolcarrière van het adoptiekind mee helpen financieren en dus de kans op een betere toekomst hier in Ecuador voor het kind aanmerkelijk vergroten. Tegenover de adoptie staat natuurlijk één en ander:

  • Nieuwsberichten.
  • Een persoonlijk bedankkaartje van de leerlingen.
  • Foto van de leerling.
  • Een persoonlijk studievoortgangsbericht van de leerlingen.
  • Gelegenheid, natuurlijk niet verplicht, maar naar wens een ´persoonlijke´ relatie met het kind op te bouwen door hem of haar ook te schrijven.

Dankzij ons multimedia lokaal, met onder andere 5 computers en internet, is de post van de leerlingen aan de adoptie-ouders digitaal. Waarbij de leerlingen gebruik maken van hun geleerde competenties op de computer en voor de oudste leerlingen hun Engelse kennis.107_0325

Voor jullie de gelegenheid de leerlingen beter te leren kennen en bovendien jullie Engels of misschien Spaans te oefenen. Natuurlijk mag de correspondentiepost ook in het Nederlands verstuurd worden. Wij zullen het dan voor het kind vertalen.

 

 

 

Er kan een kind geadopteerd worden vanaf 20 euro per jaar.

U kunt uw adoptiebedrag of donatie overmaken op bankrekening nummer: 3598 37 581 t.n.v. Stichting School in Ecuador, te Bleiswijk.

Namens de docenten en de kinderen van basisschool Semillero de la Patria #1414 willen we alle adoptieouders heel hartelijk bedanken!

Met vriendelijke groet,

Maria Fernanda Anchundia de Mijnders
Kasper Mijnders

Voorbeeld van een sponsorvorm:

Adopteer een leerling in Ecuador en krijg korting bij Aangenaam – De Olde Horst in Diever of Villa le Monde in La Roche-en-Ardenne. Als een leerling voor 2 jaar wordt geadopteerd’ ontvangt de gast korting op de eerstvolgende boeking.

Aangenaam – De Olde Horst
Serge en Josette Bierhuizen runnen B&B/appartementen/pension/vakantiehuis Aangenaam – de Olde Horst in Diever, Drenthe. Zij hebben in totaal 9 kamers van 1 tot 22 personen, waarvan 4 B&B kamers en 5 pension kamers. Daarnaast heeft het complex Auberge le Monde met bar, relax- en recreatieruimte en een heerlijk terras. Het reizen staat als thema centraal in deze Drentse vakantieboerderij. Dit door de vele trips over de gehele aarde die Serge en Josette samen, maar ook met de kinderen, onder andere naar Ecuador, hebben gemaakt. Kijk rond op de website: www.aangenaam-oldehorst.nl.

Villa le Monde
Familie De Wilde (P
atrick, Caroline, Vicky en Robin) heeft eind 2015 B&B Villa Le monde overgenomen van Josette en Serge Bierhuizen. Ze verbleven veel in hotels, b&b’s en inns en telkens dacht Caroline: “dit zou ik ook wel willen doen: mensen een aangenaam verblijf bezorgen”. En die droom komt uit in Villa Le Monde met vele sport- en wandelmogelijkheden. Met de hulp van echtgenoot, kinderen en labrador Laika gaan we ervoor zorgen dat we elke gast een zorgeloos en aangenaam verblijf bezorgen. Alvast hartelijk welkom op onze website:http://www.villalemonde.com/

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *